Allereerst wil ik jullie allemaal een heel mooi 2022 wensen!

Twee-en-een-halve week geleden heb ik jullie gemaild over De Knutselboom 3.0. Wat een succes is dat geweest! Er zijn maar liefst 66 pakketjes opgehaald en we hadden er nog veel meer uit kunnen delen maar helaas was er geen materiaal meer beschikbaar. Heel veel kinderen hebben me een mooie foto gestuurd van hun sfeervolle werkstukje en dat vind ik natuurlijk heel leuk! Nu hebben jullie deze week allemaal nog vakantie en we hopen natuurlijk dat jullie maandag 10 januari weer naar school mogen. Maar ik dacht dat jullie het misschien wel leuk zouden vinden om deze week toch ook nog iets leuks te knutselen! Heb je dus zin om mee te doen geef je dan weer op voor zo’n leuk knutselpakketje. Het is helemaal gratis, maar het is natuurlijk wel de bedoeling dat je er ook echt mee aan de slag gaat 😊!

Dit keer gaan we iets doen met goochelen en het is handig als je de kerstkaarten die jullie hebben gekregen nog niet bij het oud papier doet want die kunnen we nog goed gebruiken. We gaan er namelijk doorheen kruipen!!!!!! Hoe dat gaat lees je in de werkbeschrijving (zie onder het kopje INSTRUCTIE).

Neem je wel even je tasje mee dat je de vorige keer hebt gekregen, dan kunnen we daar het materiaal weer in doen.

Voor de zekerheid hierbij nog even de Spelregels:

 

De Knutselboom 3.0

 • Als je een knutselpakketje wilt ophalen meld je dan aan via sjiek@famjhak.nl  o.v.v. je naam
 • Zodra er een pakketje voor je klaar ligt krijg je hiervan bericht (met de tijd wanneer je het op kunt halen) Neem wel even je witte papieren tasje van de vorige keer mee als je dat hebt!
 • Je kunt je pakketje afhalen aan de Lomboklaan 33
 • De instructie voor het werkstukje is (vanaf dinsdag) te vinden op de website van Sjiek de Friemel (sjiekdefriemelleersum.nl) onder het kopje: INSTRUCTIE
 • Heb je je werkstukje af, maak er dan een foto van en mail die naar: sjiek@famjhak.nl
 • Alle foto’s worden op de website en facebook geplaatst.

 

Al zin om mee te doen? Meld je dan aan voor het knutselpakketje Goochelen

Wees niet teleurgesteld als je niet meteen antwoord krijgt……… Mijn plan is dan blijkbaar weer een succes en er zullen dan snel weer nieuwe pakketjes worden gemaakt en dan krijg je zo snel mogelijk bericht. Mocht het druk worden mijn voordeur: zorg dat je op gepaste afstand van elkaar blijft en wees lief voor elkaar! Oh ja, en het is echt helemaal gratis!

Veel knutselplezier!

Groet, Yvonne

Knutselzolder Sjiek de Friemel

Hallo allemaal,

Hier weer eens een berichtje vanaf de knutselzolder van Sjiek de Friemel. Nou ja, dat is niet helemaal waar want de knutselzolder is nog steeds niet helemaal hersteld na de valwind van afgelopen juni. Maar we zitten hier niet stil hoor! Aan de zolder wordt nog steeds gewerkt en daarnaast ben ik zelf ook nog steeds wel aan het knutselen. Nieuwe ideeën bedenken, uitproberen, knutselpakketjes maken op bestelling/aanvraag en vooral ook heel veel uitzoeken en opruimen.

Nu is voor de meesten van jullie vandaag de kerstvakantie begonnen. Een week eerder dan in eerste instantie de planning was. Maar omdat we nog steeds te maken hebben met maatregelen rondom het Corona-virus zitten jullie dus een week eerder thuis. Tja, en toen ik dat hoorde dacht ik natuurlijk weer aan de knutselboom!! En ik vroeg me af of jullie het leuk zouden vinden als je weer een knutselpakketje zou kunnen komen halen.

Na hier en daar eens geïnformeerd te hebben, heb ik besloten om er weer voor te gaan:

De Knutselboom 3.0

Dat kan niet zoals vorige zomer door middel van pakketjes in de boom, maar ook nu mogen jullie, net als afgelopen januari een pakketje bij mij thuis op komen halen. Dus, als je graag wilt knutselen kun je je aanmelden en ga ik er voor zorgen dat er een pakketje voor je klaar ligt. Het is dit keer een pakketje dat uit verschillende onderdelen bestaat. Zo kun je elke dag een (klein) knutselwerkje doen en als je dan vrijdag alles in elkaar/bij elkaar zet heb je een gezellig, zelf gemaakt Kerst hoekje!

Hierbij nog even de Spelregels:

De Knutselboom 3.0

 • Als je een knutselpakketje wilt ophalen meld je dan aan via sjiek@famjhak.nl  o.v.v. je naam
 • Zodra er een pakketje voor je klaar ligt krijg je hiervan bericht (met de tijd wanneer je het op kunt halen)
 • Je kunt je pakketje afhalen aan de Lomboklaan 33
 • Bij mooi weer staat er een kist bij de voordeur met daarin je pakketje. Neem alleen het pakketje mee waar je naam op staat.
 • Is het slecht weer dan bel je even aan en zal ik het pakketje Coronaproof aan je overhandigen.
 • De instructie voor het werkstukje is (vanaf maandag) te vinden op de website van Sjiek de Friemel (sjiekdefriemelleersum.nl) onder het kopje: INSTRUCTIE
 • Heb je je werkstukje af, maak er dan een foto van en mail die naar: sjiek@famjhak.nl
 • Alle foto’s worden op de website en facebook geplaatst.

Al zin om mee te doen? Meld je dan aan voor het knutselpakketje Kerst.

Wees niet teleurgesteld als je niet meteen antwoord krijgt……… Mijn plan is dan blijkbaar weer een succes en er zullen dan snel weer nieuwe pakketjes worden gemaakt en dan krijg je zo snel mogelijk bericht. Mocht het druk worden mijn voordeur: zorg dat je op gepaste afstand van elkaar blijft en wees lief voor elkaar! 

Oh ja, en het is helemaal gratis!

Veel knutselplezier!  Groet, Yvonne    Knutselzolder Sjiek de Friemel

 

Jullie hebben ongetwijfeld meegekregen dat ons dorp Leersum is getroffen door een valwind met aanzienlijke schade tot gevolg.

Ook ons huis en onze tuin zijn zwaar getroffen en de garage met mijn knutselzolder ligt helemaal in puin.

Gelukkig gaat het met ons en de kinderen goed. Er is geen sprake van persoonlijke letsel.

Maar wat een ravage, je weet niet waar je beginnen moet.

Komende weken zullen in het teken staan van puin ruimen en hopelijk kunnen we daarna weer gaan opbouwen.

Dat betekent dat ik, met pijn in mijn hart, moet laten weten, dat alle workshops en feestjes die gepland stonden niet door kunnen gaan.

Ik hoop dat ik na de zomer de draad weer op kan pakken en hoop jullie dan weer te zien op een vernieuwde knutselzolder.